Een tof cadeau voor hem

Het is best een klus om soms met een leuk cadeau op de proppen te komen. Maar daarom dacht ik: laat ik daar eens een blog over maken. Voor je het weet, heb je na het lezen hiervan ideeën opgedaan en kan je weer even door. Je zal ongetwijfeld en lach op zijn gezicht toveren, wie hij ook is. Lees je mee?

Wat is de gelegenheid?

Wanneer je cadeaus voor hem nodig hebt, is het handig om de gelegenheid in acht te houden. Zo kan je iets passends verzinnen. Als je gewoon zomaar iemand wilt verassen, kan het wat onhandig of zelfs vreemd zijn om met een groot of duur iets aan te komen. Een jubileum vraagt misschien om een cadeau dat te maken heeft met het jubileum. Zo kan je iets met een romantisch tintje geven wanneer het om jullie huwelijksjubileum gaat bijvoorbeeld.

Altijd al willen hebben

En iets wat het altijd goed doet maar misschien geen grote verassing is, is een cadeau vanaf de verlanglijst. Iedereen heeft wel een lijstje met dingen die ze graag zouden willen hebben maar niet zomaar voor zichzelf kopen. Je kan proberen stiekem de wensen te ontfutselen maar je kan het ook rechttoe rechtaan vragen, het voordeel daarvan is dat er geen miscommunicatie over kan ontstaan en dat hij iets heeft om naar uit te kijken.

Iets kleins of praktisch

Een ander idee is het geven van een functioneel of praktisch cadeau. Er is immers een reden dat sokken het altijd goed doen. Goed, het is klein maar wordt wel altijd op waarde geschat omdat men er altijd wel behoefte aan heeft. Een klein en praktisch cadeau is een veilige keuze maar daarom zeker niet minder waard.

Maak een reis

Geef je liever iets om te doen dan om uit te pakken? Denk er dan over na om hem een reisje of een ervaring cadeau te doen. Zo kan je samen uitgaan of een speciale activiteit ondernemen. Of maak een reisje, een weekendje weg. Dat is ook een bijzonder cadeau.

Het gaat om de gedachte

En vergeet uiteindelijk ook niet dat het allemaal om de gedachte gaat, wat je uiteindelijk ook geeft. Als het goed is, weet de andere partij dat ook. Dan kunnen jullie allebei (glim)lachen, om zowel het krijgen als het geven van het cadeau, wat het uiteindelijk ook wordt. Misschien kies je wel voor iets heel grappigs en kleins, altijd goed.