Het najaar in de tuin

Het najaar is prachtig en om enorm van te genieten. We denken vaak bij avonden in de tuin aan de zomer en de warmte die daarbij komt kijken. Maar juist de frisse herfst biedt heerlijke mogelijkheden om van de tuin te genieten. Goed, dan moet die tuin natuurlijk wel een oase van rust zijn. In deze blog vertel ik je hoe je je tuin daartoe omtovert. Lees je mee?

Wat er verbouwd kan worden

Voor veel mensen biedt het thuis niet alleen een ruimte in de buitenlucht, het biedt ook een plek om groenten en gewassen te verbouwen. Of je dit nu op grote of kleine schaal doet, het kan een heerlijke bezigheid zijn en geeft veel voldoening. Zeker wanneer je de groenten uit eigen tuin kunt bereiden voor een avondmaaltijd. Heb je er wel eens over nagedacht om een groentetuin te beginnen? Dit is je teken om dat dit najaar aan te pakken en daar een plekje voor te maken, zowel in de tuin als in je planning.

Wat er gebouwd kan worden

En dan is er natuurlijk nog de bouw van de tuin zelf. Zeker wanneer je net in een nieuw huis gaat wonen, kan het zo zijn dat er nog het nodige moet gebeuren. Zo kan je een nieuwe schutting plaatsen, van schuttinghout. Een mooie schutting vind je op nobelhout.nl. Hier vind je overigens ook allemaal andere mooie bouwwerken voor in de tuin, denk aan een houten schuurtje bijvoorbeeld.

Geniet van het buitenleven

Zoals ik al zei, kan je in het najaar ook goed genieten van de tijd buiten. Natuurlijk ga je dan niet in je korte broek op een tuinstoel zitten, maar gooi je de kussens op de lounge set en pak je er een warme mok thee en een dekentje bij. Op die manier hou je je lijf warm maar kun je toch genieten van de frisse lucht. Daarnaast is het ook nog eens gezellig. Voeg een vuurkorf aan jouw tuin toe, en die donkere avonden worden al snel verlicht.

Houd de boel bij

En uiteindelijk is het ook in het najaar de bedoeling dat je de boel goed bijhoudt als het gaat om onkruid en dergelijken. Zeker omdat de temperatuur nog zacht is maar het wel meer regent, kan onkruid sneller gaan woekeren. Door het bij te houden zorg je dat je niet al te veel werk in één keer hebt en de boel er het hele jaar netjes bij ligt.