Welke fiets past het beste bij jou?

Het vinden van een nieuwe fiets klinkt vaak gemakkelijker dan het is. In werkelijkheid zijn er tientallen verschillende fietsen, waar je uit zult moeten kiezen. Ga je voor een stadsfiets, voor een mountainbike of juist voor een elektrische fiets? Om de beste keuze te maken is het allereerst belangrijk om te weten waar je de fiets voornamelijk voor wilt gebruiken. Wil je op de fiets naar het werk? Naar school? Of wil je de fiets juist meer recreatief gebruiken: voor fietstochtjes in de vakanties? Om je een beetje op weg te helpen, vind je in dit artikel verschillende soorten fietsen. Zo kun jij een goede keuze maken.

De stadsfiets

Een stadsfiets is specifiek ontworpen voor korte afstanden, bijvoorbeeld naar school of naar de supermarkt. De meeste stadsfietsen hebben een simpel design, er zitten weinig toeters of bellen aan. Doordat een stadsfiets veel in- en rondom de stad zal worden gebruikt, is er gekozen om versnellingen en elektrische ondersteuningen zoveel mogelijk weg te laten. Zo verminder je het risico op diefstal. Twijfel je of de stadsfiets wat voor jou is? Door online specifiek te zoeken naar 'stadsfiets dames', zie je het huidige aanbod en kun je zien of deze hippe doch budget-vriendelijke fietsen bij jou passen.

De elektrische fiets

Wil je graag op de fiets naar het werk, maar is dat eigenlijk nét te ver? Dan is een elektrische fiets de perfecte oplossing. Elektrische fietsen maken namelijk gebruik van een motor, die jou ondersteunt bij het trappen. Hierdoor zul je minder moe worden tijdens het fietsen, waardoor je langere afstanden zult kunnen afleggen. Let wel op, want een elektrische fiets vereist meer onderhoud dan een normale fiets. Zo zul je de accu bijvoorbeeld regelmatig moeten opladen. Daarnaast is het ook belangrijk om een elektrische fiets goed op te bergen (bijvoorbeeld in een garage of schuur) zodat hij niet kan worden gestolen.

De sportieve fiets

Er zijn een heleboel verschillende sportieve fietsen op de markt. Onder een sportieve fiets verstaan we fietsen die geproduceerd zijn voor langere afstanden en dan voornamelijk voor sportdoeleinden. Denk bijvoorbeeld aan een mountainbike of een racefiets. Met een sportieve fiets ben je verzekerd van een model dat zelfs over ruige terreinen kan rijden. Wil jij fietstochtjes maken in de bossen? Dan is een mountainbike helemaal wat voor jou! Wil je graag een fiets die je zowel in de stad- als in de natuur zou kunnen gebruiken? Ook dan is het slim om te kiezen voor een sportief exemplaar. Met de extra versnellingen kun je overal zorgeloos fietsen.